Opgeleverd

Nieuwbouw in Renswoude

In het dorpshart van Renswoude, aan een imposante laan en in het verlengde van de Koepelkerk, ligt nieuwbouwproject De Taets van Amerongen. BPD (Bouwfonds Property Development) en Bouwbedrijf Kreeft uit Ede hebben hier samen 63 woningen gerealiseerd. Woningen met klassieke elementen en prachtig ingepast in de huidige dorpsstructuur. De verkoop startte net voor de zomervakantie van 2018. Bijna een jaar later werden de woningen opgeleverd in de zomer van 2019. Inmiddels genieten de bewoners duidelijk van hun nieuwe woonomgeving.

image alt

Eerste nul-op-de-meter wijk

Het gebied rondom de Taets van Amerongenweg in Renswoude is geherstructureerd tot een gasloze wijk met zowel huur- als koopwoningen. Het is de eerste nul-op-de-meter wijk in de Foodvalley regio. Er zijn in totaal 63 eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen gerealiseerd zonder aansluiting op het gasnet. Deze nul-op-de-meter woningen: wekken door middel van zonnepanelen en bodemwarmte genoeg stroom op voor het verwarmen en koelen van de woning. Waardoor er in principe geen energierekening meer betaald hoeft te worden. Het gebruik van elektriciteit is daarbij gebaseerd op het verbruik van een normgezin met een gemiddeld verbruik.

Gemeentelijk Woningbedrijf

De gemeente Renswoude heeft als één van de weinige gemeenten nog een Gemeentelijk Woningbedrijf en heeft daarmee een behoorlijk aantal woningen van het dorp in eigendom. Zo ook de 45 gerealiseerde sociale huurwoningen rondom de Taets van Amerongenweg.

image alt

Wonen in de oude dorpskern

De nieuwbouwwoningen aan de Taets van Amerongenweg, Van Arckelweg en Vendelier liggen in het centrum van Renswoude. Dicht bij alle voorzieningen van het dorp, zoals winkels en scholen. Aan het einde van de straat staat de koepelkerk. Vanuit de Taets van Amerongen fiets je in nog geen 15 minuten naar Scherpenzeel of sta je in 25 minuten midden in Veenendaal. Via de A30 of A12 ben je binnen 40 minuten je in het centrum van Utrecht, in nog geen 35 minuten in Arnhem en in 12 minuten ben je al in het centrum van Veenendaal. Ook de bus is een prima optie: Renswoude kent een busstation waar je de streekbus pakt richting Amersfoort. Binnen een kwartiertje op de fiets, sta je ook op treinstation De Klomp in Veenendaal. Vanaf daar pak je makkelijk de intercity richting Nijmegen of Den Helder.